1 Snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de takjes tijm. Scheur voor elke biet een stuk aluminiumfolie van 20 x 20 cm. Bestrijk een kant van de stukken folie dun met 1 el olie. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
2 Leg elke biet op een stuk folie. Maak met een scherp mesje inkepingen in de bieten en doe hier de plakjes knoflook in. Bestrooi met peper en zout en de helft van de tijmblaadjes. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven.
3 Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met de rest van de olie. Vouw de pakketjes open, besprenkel ze met de citroenolie en strooi er de rest van de tijmblaadjes over. Bon appétit!
Geroosterde biet met knoflook is een recept van Albert Heijn