Roergebakken bloemkool

2
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de gember en snijd deze, de knoflook en chilipeper fijn. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min. Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe.
  • 2 Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 sec.

Roergebakken bloemkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept