Curry van courgette

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak op hoog vuur 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui op middelhoog vuur 5 min.
  • 2 Schil de gember. Snijd de gember en de knoflook fijn. Voeg de gember en de knoflook toe aan de ui, het kaneelstokje en komijnzaad en bak nog 3 min.
  • 3 Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de peper met de tomaat toe aan het ui-specerijenmengsel en bak 15 min. op laag vuur.
  • 4 Snijd de koriander grof. Doe de courgette terug in de pan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.

Curry van courgette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept