Indiase kaas

1persoon
10 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor ca. 200 g: In pan melk met 1 tl zout aan de kook brengen. Azijn erdoor roeren en pan direct van vuur nemen. Blijven roeren tot melk zich scheidt in witte kaas en wei, eventueel opnieuw verwarmen als dit niet direct lukt. Vergiet bekleden met theedoek. Melk erin schenken en witte kaas even laten uitlekken. Kaas 30 sec. onder koud stromend water afspoelen om laatste wei te verwijderen. Punten van doek bij elkaar nemen, dichtdraaien en zoveel mogelijk vocht uit kaas persen. Doek met touw boven kaas dichtbinden. Kaas tussen twee platte borden leggen en op bovenste bord zwaar gewicht leggen (bijv. volle conservenblikken). Kaas minstens 1 uur laten uitlekken, voor steviger kaas 6 uur laten uitlekken. Paneer (= kaas) verpakt in plasticfolie max. 5 dagen in koelkast bewaren.

Indiase kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept