1 Bestrooi de aubergine aan beide kanten royaal met zout. Leg ze in een vergiet en laat 15 min. uitlekken. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 3 stukken. Pers de knoflook boven een kommetje. Voeg ⅔ van de olie, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe en klop tot een dressing.
2 Snijd de ui in partjes. Maak de champignongs schoon met keukenpapier en halveer ze. Bestrijk de paprika, ui en champignons met ⅙ van de olie. Spoel de aubergine af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met ⅙ van de olie. Verhit de grillpan en gril de groenten in delen in 5 min. gaar. Keer regelmatig.
3 Leg de groenten in een schaal en verdeel de dressing en de basilicumblaadjes erover. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer op kamertemperatuur.