1 Verwarm de ovengrill. Meng 5 el olie met de kruiden en de geperste teen knoflook.
2 Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Leg ze met de velkant boven in de ovenschaal en gril ze in de oven in ca. 20 min. bijna zwart. Neem ze uit de oven en leg 20 min. in een pan met de deksel erop.
3 Bestrooi ondertussen de aubergine in een vergiet royaal met zout en laat 15 min. staan. Spoel af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
4 Verwijder het vel van de paprika en leg om en om met de aubergine in een lage schaal. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook 2 min. op laag vuur. Schenk de knoflookolie en de kruidenolie over de groenten. Bestrooi met de kappertjes, pijnboompitten en peterselie. Laat het gerecht minimaal 1 uur afgedekt buiten de koelkast marineren en verdeel over 4 borden. Lekker met stokbrood.
Mediterrane groenten is een recept van Albert Heijn