Gegrilde paprikasalade

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg 4 rode paprika's op de hete barbecue en rooster ze 15 minuten tot ze rondom geblakerd zijn. Laat ze daarna 15 minuten in een afgedekte schaal rusten. Laat het vrijkomende paprikavocht in de schaal zitten. Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadjes en het velletje. Snijd het vruchtvlees in brede repen. Klop in een slaschaal een dressing van het sap van 1/2 citroen, 3 el olie, 2 el van het paprikavocht uit de schaal, 1 tl komijn en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schep de paprikarepen door de dressing en strooi er 1/2 bakje fijngesneden koriander over.

Gegrilde paprikasalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasalade met taugé
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept