1 Groen van venkel snijden en bewaren, knollen verticaal in dikke plakken snijden (wortelaanzet laten zitten, die houdt venkel bijeen). Venkel in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Tomaatjes en pepers omscheppen met 1 el olie en aan satépennen rijgen. In slakom azijn met 3 el olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
2 Venkelplakken met 1 el olie omscheppen en naast elkaar op barbecuerooster leggen. Venkel in 10 min. gaar en lichtbruin roosteren, regelmatig keren. Venkel iets laten afkoelen. Intussen tomaatspiesjes 5 min. roosteren. Venkelplakken in stukjes snijden en apart gehouden venkelgroen fijnsnijden. Tomaatjes en pepers van spiesjes halen. Venkel, venkelgroen, tomaatjes en pepers losjes door dressing husselen. Witte kaasblokjes erboven verkruimelen. Basilicumbladeren van takjes plukken en door salade scheppen. Lekker met geroosterd brood of shoarmabroodjes.
Gegrilde venkelsalade met witte kaas is een recept van Albert Heijn