Gegrilde venkelsalade met witte kaas

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Groen van venkel snijden en bewaren, knollen verticaal in dikke plakken snijden (wortelaanzet laten zitten, die houdt venkel bijeen). Venkel in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Tomaatjes en pepers omscheppen met 1 el olie en aan satépennen rijgen. In slakom azijn met 3 el olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • 2 Venkelplakken met 1 el olie omscheppen en naast elkaar op barbecuerooster leggen. Venkel in 10 min. gaar en lichtbruin roosteren, regelmatig keren. Venkel iets laten afkoelen. Intussen tomaatspiesjes 5 min. roosteren. Venkelplakken in stukjes snijden en apart gehouden venkelgroen fijnsnijden. Tomaatjes en pepers van spiesjes halen. Venkel, venkelgroen, tomaatjes en pepers losjes door dressing husselen. Witte kaasblokjes erboven verkruimelen. Basilicumbladeren van takjes plukken en door salade scheppen. Lekker met geroosterd brood of shoarmabroodjes.

Gegrilde venkelsalade met witte kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept