Paprika gevuld met couscous

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Giet de bouillon over de couscous in een kom en wel 5 min. Snijd de stoneleeks in ringetjes. Snijd de tomaten in fijne reepjes. Snijd de olijven fijn. Roer de tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door de couscous.
  • 2 Schep de komijn, het citroensap en de helft van de olie erdoor en breng de couscous op smaak met peper en zout. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Bestrijk de paprikahelften aan de buitenzijde licht met de rest van de olie en vul royaal met het couscousmengsel. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Dek de paprika af met de plakjes mozzarella.
  • 3 Grill de paprika's (in een grillmand) op het rooster ca. 15 min. van een matig hete barbecue, tot het vel licht geblakerd is. Leg een deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes met aluminiumfolie af, zodat de couscous beter warm wordt en de kaas sneller smelt. Grill de stoneleeks 1-2 min. en leg naast de paprika's.

Paprika gevuld met couscous is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept