1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomaten wassen en in ovenschaal leggen. Schaal ca. 5 cm onder heet grillelement schuiven en tomaten ca. 10-12 minuten rondom roosteren, regelmatig keren. Intussen chilipepertjes in lengte halveren en zaadjes verwijderen. Pepertjes in kleine, droge koekenpan ca. 2 minuten roosteren tot ze aan beide kanten zwartgeblakerd zijn. Ui en knoflook pellen en snipperen. Koriander fijnhakken. Tomaten 5 à 10 minuten laten afkoelen, pellen en kern verwijderen. In pan tomaten met chilipepers, ui, knoflook, komijn, piment, oregano, koriander en 2 1/2 dl water aan de kook brengen en 12 à 15 minuten onafgedekt laten sudderen tot chilipepers zacht zijn en saus is ingedikt. Saus op smaak brengen met zout. Saus met staafmixer of in keukenmachine pureren. Vervolgens eventueel boven kom door zeef wrijven. Saus warm serveren bij gegrild vlees of vis of bij tortillachips als dipsaus. Saus is goed afgedekt nog 5 dagen in koelkast houdbaar.
Warme, pittige tomatensaus is een recept van Albert Heijn