1 Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 20 min. in water met wat zout. Kook ondertussen de eieren 6-8 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook ze in water met wat zout in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de kool toe en giet af. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en snijd in dunne plakjes.
2 Snijd de knoflook fijn. Doe deze samen met de koriander, komijn, gember, sambal en 2 el water in de vijzel en wrijf tot een glad mengsel. Laat het kruidenmengsel in een steelpan op laag vuur al roerend 3 min. garen. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Snijd de santen in stukken. Voeg toe en laat al roerend oplossen. Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, laat niet doorkoken. Verdeel de groenten en de aardappel over de borden en bestrooi met de taugé. Serveer met het ei en de pindasaus. Bon appétit!
Gado gado groe(n)ten uit Indonesië is een recept van Albert Heijn