Gado gado groe(n)ten uit Indonesië

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 20 min. in water met wat zout. Kook ondertussen de eieren 6-8 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook ze in water met wat zout in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de kool toe en giet af. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en snijd in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de knoflook fijn. Doe deze samen met de koriander, komijn, gember, sambal en 2 el water in de vijzel en wrijf tot een glad mengsel. Laat het kruidenmengsel in een steelpan op laag vuur al roerend 3 min. garen. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Snijd de santen in stukken. Voeg toe en laat al roerend oplossen. Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, laat niet doorkoken. Verdeel de groenten en de aardappel over de borden en bestrooi met de taugé. Serveer met het ei en de pindasaus. Bon appétit!

Gado gado groe(n)ten uit Indonesië is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige Gebakken Kip (Indonesie)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noorse Kreeft Met Vanille En Specerijen Uit Indonesie
30-60 min -
Bekijk recept
Sateh Empol Ayam (Indonesie)
20-30 min -
Bekijk recept
Indonesie:Wadjik Ketan
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gado gado
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gado-gado
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gado-gado met tofu
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept