1 Tahoe in blokjes snijden en droogdeppen met keukenpapier. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in smalle stukjes snijden. In wok olie verhitten en ui, knoflook, rode peper, 2 theelepels sambal, suiker, laos en citroensap 2 minuten fruiten. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Sereh en kokoscrème met ca. 1 1/2 dl water toevoegen. Kokoscrème laten smelten. Saus nog ca. 2 minuten laten doorkoken.
2 In frituurpan olie verhitten tot 180 °C en tahoe in porties lichtbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Saus al roerende aan de kook brengen. Tahoe erdoor scheppen. Saus ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen, indien het te droog wordt een scheutje water toevoegen. Sereh verwijderen. Zout en sambal naar smaak toevoegen.
Gebakken tahoe met warme sambalsaus is een recept van Albert Heijn