Aziatische zuurkool

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de zuurkool met de wijn en het vocht uit de verpakking 10 minuten met afgesloten deksel in een pan met dikke bodem. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een paddenstoelen-borsteltje of met keukenpapier. Verhit de boter en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur tot alle vocht verdampt is. Schenk de sojasaus erdoor en roerbak nog 1 minuut. Giet het overtollige stoofvocht van de zuurkool af. Breng de zuurkool en de paddenstoelenmix op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over 4 borden en schep de paddenstoelen erop. Serveer er een smeuïge puree bij van grofgestampte aardappels met crème fraîche en plakjes zwarte olijf erdoor, en een rosé gebakken wildbiefstukje.

Aziatische zuurkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Noedels met varkensvlees met Aziatische kruiden
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aziatische wokgroente met ananas en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept