Courgette met citroenolie en amandelen

4
10 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen en met dunschiller schil (zonder wit) in repen eraf snijden. Olie in steelpannetje met stukken schil en knoflook kort verwarmen. Pan van vuur nemen en minstens 30 min. laten trekken; af en toe roeren. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en laten afkoelen. Courgettes halveren, zaadlijsten eruit schrapen en courgettes in boogjes snijden. Knoflook en citroenschil uit olie nemen. Olie verhitten en courgette toevoegen. Courgette in 5 min. op hoog vuur gaarbakken, af en toe omscheppen. Courgette op smaak brengen met zout en (versgemalen) peper. Van vuur af amandelen erdoor scheppen.

Courgette met citroenolie en amandelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept