Gekaramelliseerde witlofblaadjes

4
12 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de blaadjes van de witlofstronkjes los, gooi de bittere harde kern en de harde onderkant weg. Was de blaadjes met koud water.
  • 2 Verhit de olie met de boter en de honing in een wok of in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Gooi de witlofblaadjes erbij zodra alles gesmolten is. Roerbak de witlofblaadjes 4-5 minuten tot ze gaar zijn en het honinglaagje lichtbruin kleurt.
  • 3 Breng de witlof op smaak met zout, (versgemalen) peper en de tijm. Direct serveren.

Gekaramelliseerde witlofblaadjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met champignons en dragon
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witlof-garnalensalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofbeignets
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept