1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2 Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren en olie met een mixer glad en luchtig. Spatel er de bosui, tomaat, sesamzaad en peper naar smaak door. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Spatel luchtig door het eimengsel. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin.
3 Roer ondertussen de mascarpone los en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe. Neem de cupcakes uit de oven en laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen. Versier ze, eventueel met behulp van een spuitzak, met een toef basilicumroom.
Cupcakes met basilicumroom is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom