1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de harde onderkant van de broccolistronken en snijd de broccoli in de lengte in vieren. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel met koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
2 Maak de saus door de boter te smelten in een steelpan. Voeg de kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. zachtjes. Voeg al roerend de melk in scheutjes toe en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Voeg de kaas toe en laat al roerend in de saus smelten. Breng op smaak met peper en zout.
3 Leg de stukken broccoli om en om in de ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen. Schenk de kerrie-kaassaus erover en strooi de pompoenpitten erover. Laat het gerecht in het midden van de oven in 10 min. goudbruin kleuren.
Broccoli met kerrie-kaassaus is een recept van Albert Heijn