Gestoomde lentegroenten

4
35 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 min. laten stomen. Tuinbonen, sugarsnaps en doperwten toevoegen en groenten in nog 10-12 min. beetgaar laten stomen. Intussen brood (in keukenmachine) heel fijn verkruimelen. In koekenpan olie verhitten en broodkruim goudbruin bakken. Regelmatig omschudden. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Rasp met fijngesneden munt door broodkruim mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten overdoen in warme schaal. Besprenkelen met 1-2 el limoensap en bestrooien met zout. Broodkruim erover scheppen en garneren met rest van muntblaadjes. Lekker bij lams- of kalfsvlees.

Gestoomde lentegroenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met lamsham en lentegroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept