1 Verwijder de harde onderkant van de prei en ca. 5 cm van het groene deel. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel schoon onder koud stromend water. Snijd de ene helft in lange linten. Snijd de andere helft in 3 stukken en vervolgens in dunne reepjes.
2 Kook de preilinten 1 min. in kokend water met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Kook de haricots verts in ca. 7 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de preireepjes toe. Giet af.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak 12 bundeltjes van de haricots verts en prei. Wikkel er een lang preilint omheen. Leg in de ingevette ovenschaal. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, roer de mosterd erdoor en besprenkel hier de bundeltjes mee. Bestrooi naar smaak met peper. Warm 5 min. in de oven.
Haricots verts met prei is een recept van Albert Heijn