Atjar taugé

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Taugé in zeef wassen en laten uitlekken. Peper halveren en eventueel zaadjes verwijderen. Peper in reepjes snijden en vervolgens in stukjes. In schaal taugé, wortel en peper mengen. In steelpan azijn, 300 ml water, knoflook, 1 tl zout, gember en suiker aan de kook brengen. Geheel al roerend doorkoken tot suiker is opgelost. Niet met gezicht boven pan hangen en inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel. Azijnmengsel over groenten schenken en atjar laten afkoelen. Afgesloten verpakt in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes is atjar in de koelkast nog enkele dagen houdbaar.

Atjar taugé is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Satéburger met taugé
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode kokoscurry met biefstuk
Bekijk recept
Vegetarische mini loempia's
60 min -
Bekijk recept
Soto
3 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roerbakmie met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept