Geroosterde rode ui met tijmboter

4
15 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder de buitenste schil van de uien. Snijd een kapje van de onderkant zodat de uien stevig staan. Snijd de bovenkant kruislings tot over de helft in. Duw de uien een beetje open en zet ze in de ingevette ovenschaal.
  • 2 Kneus de takjes tijm voorzichtig in de vijzel, zodat ze nog heel blijven. Steek ze in de opening van de uien en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de boter erover. Leg de tenen knoflook met schil ertussen. Rooster in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Haal de knoflooktenen uit de schilletjes voor u ze samen met de ui opeet.

Geroosterde rode ui met tijmboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonspiesen
45 min Snack
Bekijk recept
Hollandse varkensprocureur met sjalot-tijmboter
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept