Stoofperen

4
10 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.
  • 2 Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.
  • 3 Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud.

Stoofperen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidnoten crumble
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidnoten crumble
Bekijk recept