1 In pan kokend water met zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Cashewnoten grof hakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Boven twee kommen 1 ei splitsen. Bieslook fijn knippen. Noten, bieslook en eidooier door puree roeren. Zout en peper toevoegen. Puree in diep bord scheppen en ca. 30 minuten laten afkoelen. Van puree 12 koekjes vormen. Eiwit in diep bord loskloppen, bloem en paneermeel elk op bord scheppen. Aardappel-notenkoekjes eerst door bloem wentelen, overtollige bloem afschudden, dan door eiwit halen en vervolgens door paneermeel wentelen. Koekjes tot gebruik in koelkast zetten.
2 In frituurpan olie verhitten. Aardappel-notenkoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Direct serveren. Lekker bij gegrilde kip of schnitzels en boontjes of sla.
Aardappel-notenkoekjes met bieslook is een recept van Albert Heijn