Chocolade-sinaasappelboter

6
1uur-
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Chocolade in steelpannetje doen. Steelpannetje in pan met bijna kokend water hangen en chocolade al roerend laten smelten. Pannetje uit waterbad nemen en chocolade laten afkoelen. Schil van sinaasappel raspen. In kom boter tot zachte crème roeren. Chocolade, sinaasappelrasp en naar smaak poedersuiker erdoor roeren. Boter op stukje aluminiumfolie scheppen en met behulp van folie tot rolletje vormen. Aluminiumfolie dichtvouwen en boter in koelkast in ca. 45 min. laten opstijven. Boter in plakjes snijden en op warm gerecht laten smelten. Lekker bij o.a. fruitspiesen, ananas, American pancakes en poffertjesspiesen (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Chocolade-sinaasappelboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Olijf-sinaasappelboter
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scheermesjes op de barbecue met pittige sinaasappelkruidenboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dorade met sinaasappelboter
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met salie-sinaasappelboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept