Vlechtbrood

4
1uur-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de gist en honing in een kom en voeg 200 ml lauw water toe. Laat 3 min. staan tot het gistmengsel begint te schuimen.
  • 2 Meng het meel met 1 el zout in een grote kom. Voeg het gistmengsel en 300 ml lauwwarm water toe. Kneed tot een soepel deeg. Is het te droog, voeg dan extra water toe. Is het te vochtig, voeg dan extra bloem toe. Houd van de pitten elk 1 el achter voor de garnering. Doe de rest bij het deeg. Kneed minimaal 5 min. Vorm een bal en maak er kerven in met een mes. Laat 1 uur rijzen in een afgedekte kom op een warme plaats, tot de bal 2 keer zo groot is.
  • 3 Kneed de lucht uit het deeg en verdeel in 3 gelijke rollen. Vlecht ze tot een langwerpig brood. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif met wat bloem en bedek met een schone, vochtige theedoek. Laat nog 1 uur rijzen.
  • 4 Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Bestrijk het brood met het ei en bestrooi met de pitten. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Vlechtbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept
vlechtbrood
100 min Nagerecht
Bekijk recept

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept
vlechtbrood
100 min Nagerecht
Bekijk recept