1 Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Maal in de keukenmachine de helft van de noten, de blaadjes van de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, de olie en peper en zout tot pesto.
2 Snijd de aubergine in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine en de knoflook 6 min. Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Voeg de courgette en de paprika toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout
3 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Schep de pesto en wat kookvocht door de pasta tot smeuïg. Schep de groenten erdoor.
4 Verdeel pasta over borden en schep op elk bord een paar lepeltjes ricotta. Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van de noten.
Pasta, ricotta en parmezaanse kaas is een recept van Albert Heijn