1 Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes en de aspergetips in stukjes van 3 cm. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Maak hete groentebouillon, bijv. van een tablet.
2 Verhit de helft van de boter in een pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
3 Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de courgette, aspergetips en bevroren tuinerwten toe. Voeg de artisjokharten toe als de risotto gaar is.
4 Zet het vuur uit en rasp de kaas. Voeg de kaas en de rest van de boter toe. Doe het deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door en serveer direct.