Risotto primavera

4
35 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes en de aspergetips in stukjes van 3 cm. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Maak hete groentebouillon, bijv. van een tablet.
  • 2 Verhit de helft van de boter in een pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 3 Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de courgette, aspergetips en bevroren tuinerwten toe. Voeg de artisjokharten toe als de risotto gaar is.
  • 4 Zet het vuur uit en rasp de kaas. Voeg de kaas en de rest van de boter toe. Doe het deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door en serveer direct.

Risotto primavera is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Tagliatelle primavera
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne Primavera
45 min, voorbereiden 5 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lente minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met spinazie en gorgonzola
30 min Bijgerecht
Bekijk recept