1 Schil de winterwortels met de dunschiller. Snijd ze in de lengte in vieren en snijd de parten in 1 cm dikke stukjes.
2 Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin het komijnzaad met de knoflook 1 minuut. Schep de stukjes wortel en de peterselie door de olie. Schenk 75 ml water op de groente en voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de deksel op de pan en stoof de wortel zachtjes 5 minuten.
3 Snijd de vijgen in dunne plakjes. Roer ze door de wortel en stoof alles nog 5 minuten.
4 Rasp intussen de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
5 Schep de wortel in een schaal en roer de koriander en de helft van het citroensap erdoor. Strooi de geraspte citroenschil erover en laat de wortelsalade afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
Wortelsalade met vijgen is een recept van Albert Heijn