Zoek
Sperziebonensalade met kaas en basilicum
4
20 min
Albert Heijn
Bijgerecht
4
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
500 g sperziebonen
1 rode ui (in dunne halve ringen)
2 el rodewijnazijn
6 el olijfolie extra vierge
100 g witte kaasblokjes (grof verkruimeld)
2 el basilicum (in stukjes gescheurd)
Bereiding
1
Kook in een pan de sperziebonen in ruim water met zout in ca.10 min. beetgaar. Giet de bonen in een vergiet af en laat ze 5 min. afkoelen.
2
Meng intussen in een ruime schaal de azijn met de ui en marineer de ui 5 minuten. Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
3
Schep de bonen, kaas en het basilicum door de azijn. Dek de schaaf af en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
4
Neem de salade ca. 20 min. voor gebruik uit de koelkast. Lekker bij gegrilde kip of varkensvlees.
Sperziebonensalade met kaas en basilicum is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Baguette met sperziebonensalade en gyroslapje
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip Teriyaki met wilde rijst en oosterse salade.
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonensalade met tomaatjes
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Tonijnpizza
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept