Bloemkool met komijnekaas

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng een pan water aan de kook, voeg de bloemkool toe en kook in 3 min. beetgaar (blancheren). Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in de ovenschaal.
  • 2 Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer 3 min. tot het mengsel licht begint te kleuren. Schenk de melk erbij en laat inkoken tot een gladde, gebonden saus. Roer regelmatig. Voeg de helft van de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven tot de bloemkool gaar en de kaas goudbruin is.

Bloemkool met komijnekaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje komijnekaas met courgette
5 min -
Bekijk recept
Blote billetjes in het groene veld
30 min-
Bekijk recept
Stamppotjes met andijvie & toppings
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse box-hartig
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept