1 Verhit de ovengrill voor. Breng in een pan 500 ml water met zout aan de kook. Voeg het griesmeel al roerend toe en kook het in 3 min. zachtjes gaar. Het griesmeel is gaar als de griesmeelpap van de rand van de pan loslaat.
2 Roer de boter en de helft van de kaas door de pap en breng het griesmeel op smaak met zout en peper. Spoel een diep bord om met koud water en strijk het griesmeelmengsel erin uit. Laat het griesmeel in ca. 30 min. opstijven.
3 Keer het diepe bord op een plat ovenvast bord en laat de griesmeeltaart op de schaal glijden. Strooi de salieblaadjes en de rest van de kaas erover.
4 Schuif het rooster ca. 15 cm onder de ovengrill in de oven. Zet de griesmeeltaart op het rooster en laat het griesmeel onder de ovengrill goudbruin kleuren. Lekker bij (vegetarische) stoofgerechten of geroosterde groenten.
Hollandse polenta met een krokant kaaslaagje is een recept van Albert Heijn