Melanzane alla parmigiana

6
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal om te beginnen de steeltjes van de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Zet ze even opzij. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • 2 Zet nu de grillpan op het vuur tot hij goed heet is of stook de barbecue hoog op. Doe ondertussen de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Doe de ui, knoflook en gedroogde oregano erin en bak ze 10 min. tot de uitjes zacht zijn en de knoflook een beetje kleur heeft.
  • 3 Als je tomaat uit blik gebruikt, roer ze dan stuk. Als je verse hebt (die vanzelfsprekend veel zoeter en lekkerder smaken, als het er tenminste het seizoen voor is), prik die dan in en leg ze ongeveer 40 sec. in kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, leg ze 30 sec. in koud water, trek het vel eraf, knijp de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 4 Doe de tomaat bij de uitjes, knoflook en oregano. Roer het mengsel goed door en laat het met het deksel op de pan 15 min. zachtjes pruttelen.
  • 5 Rooster de plakken aubergine ondertussen tot ze aan beide kanten iets geblakerd zijn - het kan zijn dat je dat in porties moet doen, want ze zullen niet allemaal in één keer in de grillpan passen. Schep de plakken die klaar zijn op een schaal.
  • 6 Breng de tomatensaus als die is ingekookt en lekker zoet is voorzichtig op smaak met een beetje peper en zout, wijnazijn en het basilicum. Je kunt de saus grof laten of pureren.
  • 7 Doe de aardewerken schaal een dun laagje tomatensaus, daarna een dun laagje Parmezaan, gevolgd door een enkele laag aubergineplakken. Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus met flink wat geraspte Parmezaanse kaas erop.
  • 8 Hussel het broodkruim met een beetje gehakte oregano en olijfolie en strooi dit mengsel op de Parmezaanse kaas. Zet de schaal een halfuur in de op 190 °C/gasovenstand 5 voorverwarmde oven, tot de bovenkant lekker krokant en goudbruin is.

Melanzane alla parmigiana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bill Granger's aubergine parmigiana
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)
45 min-
Bekijk recept
Chicken parmigiana
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carbonara con melanzane (carbonara met aubergine)
30 min-
Bekijk recept
Lasagne melanzane
Bekijk recept
Parmigiana di melanzane
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melanzane van Patricia Fusco
40 min Bijgerecht
Bekijk recept