1 Snijd de aubergines in 2 cm dikke plakken en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat de aubergine minimaal 15 min. liggen.
2 Roer in een kommetje de sjalot en azijn door elkaar en laat dit 5 min. marineren. Roer er 3 eetlepels olie en naar smaak zout en peper door. Schep de walnoten, knoflook en munt door de dressing.
3 Verhit de grillpan of barbecue voor. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met de resterende 2 el olie. Rooster de helft van de plakken aubergine in ca. 5 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
4 Leg de aubergine dakpansgewijs in een schaal en schep er wat van de dressing over. Rooster de resterende plakken aubergine. Leg ze ook op de schaal en lepel de rest van de dressing erover. Serveer op kamertemperatuur. Lekker bij barbecuegerechten.
Gegrilde aubergines met munt is een recept van Albert Heijn