1 Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers beide sinaasappels uit. Breng het sap samen met de rasp aan de kook en kook het vocht op hoog vuur in tot nog een derde over is. Laat dit ingekookte vocht afkoelen en klop het dan met de azijn en olijfolie tot een dressing.Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing over in een mooi schenkkannetje of schaaltje. Verwijder de grove takjes uit de waterkers en eventueel de worteltjes van de veldsla. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, munt en peterselie. Knip de bieslook in stukjes van 2 cm. Schep de waterkers, veldsla, rucola, basilicum, munt, peterselie en bieslook luchtig om in een grote slaschaal. Serveer de dressing er apart bij.
Groene kruidensalade is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam