Venkelsalade met waterkers

4
10 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Schaaf de stukken venkel (in de keukenmachine) in dunne reepjes of snijd er met een scherp koksmes flinterdunne plakjes van. Verwijder de grove takjes uit de waterkers of pluk de worteltjes van de veldsla. Klop in een slakom het citroensap met de honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de venkel en waterkers of veldsla losjes door de dressing. Lekker bij gebakken kalfsvlees.

Venkelsalade met waterkers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Fantasyburger
30 min-
Bekijk recept