Groene-bonensalade met munt en sjalot

6
20 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotten pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Citroen uitpersen. In kom sjalot 5 min. in citroensap marineren. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Peultjes schoonmaken. Haricots verts en peultjes (in gedeelten) in ruim kokend water met zout 2 min. koken (bonen moeten knalgroen blijven). In zeef met koud water afspoelen, laten uitlekken en droogdeppen. Pan met kokend water bewaren. In grote koekenpan olie verhitten. Haricot verts en peultjes 3 min. al omscheppend bakken. Intussen doperwten 2 min. koken. Doperwten laten uitlekken en met boontjes mengen. Groenten met aanhangende olie in kom overdoen en sjalot met citroensap erdoor scheppen. Groenten met munt en (versgemalen) peper op smaak brengen en bij kipfilet serveren.

Groene-bonensalade met munt en sjalot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept