Warme zoetzure komkommer

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en in plakjes snijden. Gember schillen en in stukjes snijden. In steelpan 1 dl water met wijn, ketjap, knoflook, gember, basterdsuiker, chilisaus, kruiden en 2/3 deel van koriander aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Intussen komkommers wassen, in lengte halveren en met theelepel pitjes eruit schrapen. Komkommers in boogjes van ca. 2 cm dik snijden.Zoetzure marinade zeven en terugdoen in pan. Komkommerstukjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes koken. Rest van koriander fijn knippen. Komkommer met marinade in schaal doen. Koriander erover strooien. Serveren bij oosterse gerechten.

Warme zoetzure komkommer is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept