Rodekoolsalade met sinaasappel

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet het warme water in een kom en laat de rozijnen 5 min. wellen. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Doe met de rodewijnazijn in een schaal en laat 5 min. marineren.
  • 2 Rasp ondertussen de oranje schil van de schoongeboende sinaasappels. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 3 Doe de gesneden rodekool in een vergiet en schenk er kokend water over tot het net onder staat. Schep om en laat goed uitlekken. Laat ook de rozijnen uitlekken.
  • 4 Schep de rodekool om met de rozijnen, sjalot, het sinaasappelrasp en -vruchtvlees, de suiker, de tijmblaadjes en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 30 min. staan voor het serveren.

Rodekoolsalade met sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broodje bal met augurk, piccalilly en rodekoolsalade
11 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade met biet en appel
20 min Bijgerecht
Bekijk recept