Andijviesalade

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Pers de sinaasappel uit.
  • 2 Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 min. Schenk de helft van het sinaasappelsap erbij en kook nog 2 min. Laat ca. 10 min. afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Maak in een schaal een dressing van de rest van het sinaasappelsap, de mosterd en de rest van de olie. Snijd de andijvie fijn. Voeg de andijvie en de champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.

Andijviesalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla's met courgette en ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme andijviesalade met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met zomergroenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla's met courgette en ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme andijviesalade met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met zomergroenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept