1 Snijd de aardappelen en de winterpenen in schuine plakken van 1 cm dik. Snijd de knolselderij en de koolraap in kwarten en snijd deze ook in 1 cm dikke plakken. Kook de groenten in een pan met ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Laat de plakken in een vergiet uitlekken. Meng intussen in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de peterselie, de walnoten en de kaas tot een rulle puree en voeg al mengende 75 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 100 °C. Bestrijk de plakken groenten met de rest van de olie. Rooster de plakken (in gedeelten) in een grillpan mooi bruin en gaar. Houd de gegrilde groenten intussen warm in een schaal in de oven. Bestrooi de groenten met (grof zee)zout en (versgemalen zwarte) peper. Lekker met rijst, entrecote of kipfilet.
Gegrilde wintergroenten met walnotenpesto is een recept van Albert Heijn