Bospeen met bieslookboter

4
25 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bieslook fijnsnijden of boven kommetje fijnknippen. Boter erdoor roeren en in koelkast weer wat laten opstijven. Loof tot op 2 cm van bovenkant bospeen afsnijden, dunne worteltje aan onderkant verwijderen. Bospeen bij loof vasthouden, schrappen en wassen of bospeen onder stromend water stevig afborstelen. In wijde (hapjes)pan worteltjes met weinig water en mespunt zout aan de kook brengen en afgedekt in 10-15 min. beetgaar koken (kookvocht is dan vrijwel verdampt). Pan met worteltjes tussentijds enkele malen omschudden. Bieslookboter uit koelkast nemen. Eventueel resterend kookvocht afgieten en worteltjes in warme schaal overdoen. Boter in gedeelten op worteltjes scheppen en laten smelten. Lekker bij gestoomde witte vis.

Bospeen met bieslookboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bonen-groentesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokje beenham & bieslookboter
15 min
Bekijk recept
Hollandse asperges met rauwe ham en bieslookboter
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde maïskolven met knoflook-bieslookboter
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept