1 Courgette in plakken snijden en met zout bestrooien. Courgette ca. 15 minuten laten uitlekken in vergiet (het zout onttrekt vocht uit de courgette). Intussen korstjes van pecorino snijden en de kaas fijn raspen. Korstjes van brood afsnijden en brood verkruimelen. Blaadjes tijm van takjes rissen. Broodkruim, tijm, 2 eetlepels pecorino en 2 eetlepels olie door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen, mengsel met peper op smaak brengen. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ovenschaal met rest van olie invetten. Plakjes courgette droogdeppen met keukenpapier. Helft van courgetteplakjes in ovenschaal leggen. Plakjes tomaat hierover verdelen. Rest van pecorino en wat peper erover strooien. Resterende courgetteplakjes erop leggen en wat peper erover verdelen.
2 Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand
4 Broodkruimmengsel over courgette strooien. Schotel in de oven in ca. 35 minuten gaar en iets bruin laten worden. Serveren met risotto of tortellini met kaas.
Tomaat en courgette uit de oven is een recept van Albert Heijn