Zoetzure auberginecompote

4
1u5 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aubergines wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag 3 eetlepels olie verhitten. Aubergine op halfhoog vuur al omscheppend licht goudbruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Bestrooien met zout. 1 eetlepel olie in koekenpan doen en bleekselderij in enkele minuten lichtbruin bakken. Uit pan scheppen en laten uitlekken. Nog 1 eetlepel olie verhitten en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tomatenblokjes toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Kappertjes en olijven afspoelen onder koud water. Olijven in plakjes snijden. Azijn en suiker door tomatensaus roeren. Kappertjes, olijven, (weinig) zout en peper toevoegen. Chocolade boven saus raspen en erdoor roeren. Aubergine en selderij door saus roeren. Caponata nog ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Pijnboompitten goudbruin roosteren in droge koekenpan. Caponata laten afkoelen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker.
  • 2 Caponata serveren op kamertemperatuur. Bestrooien met pijnboompitten.

Zoetzure auberginecompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept