Gnocchi (aardappel-griesballetjes)

4
1uur-
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaarkoken en laten droogstomen. Aardappels met pureestamper fijnstampen. Bloem, griesmeel, ei en helft van kaas door puree roeren. Puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. In ruime pan water met zout en scheutje olie aan de kook brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Van puree (eventueel met bebloemde handen) balletjes van ca. 2 cm doorsnede vormen. Vervolgens balletjes met vork iets platdrukken en in gedeelten in ca. 2 minuten in water tegen de kook aan gaar laten worden (pocheren). Gnocchi voorzichtig met schuimspaan uit pan scheppen en laten uitlekken. Ovenschaal invetten. Gnocchi vervolgens dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Bestrooien met rest van geraspte kaas. Gnocchi in midden van oven in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.

Gnocchi (aardappel-griesballetjes) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griesballetjes Met Siroop
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gefrituurde Kaas-Griesballetjes Met Spruitjespuree
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met verse salieboter
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept