1 Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaarkoken en laten droogstomen. Aardappels met pureestamper fijnstampen. Bloem, griesmeel, ei en helft van kaas door puree roeren. Puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. In ruime pan water met zout en scheutje olie aan de kook brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4 Van puree (eventueel met bebloemde handen) balletjes van ca. 2 cm doorsnede vormen. Vervolgens balletjes met vork iets platdrukken en in gedeelten in ca. 2 minuten in water tegen de kook aan gaar laten worden (pocheren). Gnocchi voorzichtig met schuimspaan uit pan scheppen en laten uitlekken. Ovenschaal invetten. Gnocchi vervolgens dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Bestrooien met rest van geraspte kaas. Gnocchi in midden van oven in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.
Gnocchi (aardappel-griesballetjes) is een recept van Albert Heijn