Polenta met gorgonzola

4
1u40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. In pan polenta, 3/4 liter koud water en zout door elkaar roeren. Al roerend met vork langzaam aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken; blijven roeren. Polentamengsel in ovenschaal overdoen en afdekken met aluminiumfolie. Polenta in midden van oven in 1 à 1 1/2 uur gaar bakken tot alle vocht verdampt is. Gorgonzola in kleine stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Uit oven gorgonzola en rest van boter door polenta roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erover strooien.

Polenta met gorgonzola is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept