Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

1stuk
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pot afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Sinaasappel schoonboenen, dun schillen en schil in stukken snijden (sinaasappel wordt verder niet gebruikt). Abrikozen met takjes munt, kaneelstokje en repen sinaasappelschil in pot leggen. In pan 1/2 liter water aan de kook brengen en suiker erin oplossen. Suikerstroop over abrikozen in pot schenken, tot 2 cm onder rand. Pot afsluiten. Pot in pan zetten en water in pan schenken tot halverwege pot. Water aan de kook brengen en 20 min. laten koken. Pot uit pan nemen, laten afkoelen en op donkere plaats max. 6 maanden bewaren. Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. Lekker met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees.

Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept