1 Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan. Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden. Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken. Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper. Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen. Rolletjes in stoommandje of op bord leggen. Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
2 Stoomrekje in wok plaatsen. Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen. Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen. Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen. Serveren bij geroosterd vlees of kip.
Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes is een recept van Albert Heijn