Korianderstamppot met pappadums

4
30 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Aardappels in pan met weinig water afgedekt in 20 min. gaarkoken, citroenrasp aan kookwater toevoegen. In koekenpan met antiaanbaklaag zonnebloemolie verwarmen. Pappadums in stukken breken en ca. 15 sec. op hoog vuur in olie bakken tot driehoekjes groter en lichter van kleur zijn geworden. Pappadums op keukenpapier laten uitlekken. Koriander inclusief steeltjes fijnsnijden (of in keukenmachine met behulp van pulse-knop snijden; let op, kruiden niet tot moes vermalen). Aardappels afgieten en met stamper fijnstampen. Crème fraîche met olijfolie omscheppen. Crème-fraîchemengsel door aardappelpuree scheppen, nog even goed doorwarmen en puree op laag vuur iets laten indikken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laatste moment fijngesneden koriander door aardappel roeren. Stamppot in warme schaaltjes scheppen. Met pappadums serveren. Lekker met tilapia uit de oven met wasabikorst (zie elders op deze site).

Korianderstamppot met pappadums is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met oranjepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekonfijte eendenbout met rodekool-korianderstamppot
30 min -
Bekijk recept
Tilapia uit de oven met wasabikorst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept