Citroen-limoencurd

1stuk
45 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Jampot en deksel afwassen in heet sodawater, omspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Citrusvruchten schoonboenen, schil grof raspen (of schil met mesje of citroentrekker in flinterdunne reepjes snijden). Vruchten uitpersen. In pan laag water aan de kook brengen. Eieren loskloppen in hittebestendige kom. Boter met suiker, sap en rasp door losgeklopt ei roeren. Vuur lager draaien en kom in pan hangen: bodem van kom mag water niet raken en water mag net niet koken. Dit om schiften te voorkomen. Eiermengsel al roerend met houten lepel verwarmen. Na ca. 20 min. begint het mengsel te binden tot een romige, ondoorzichtige vla. Na ca. 5 min. is vla zo dik dat hij op de bolle kant van de houten lepel blijft hangen en een hierin getrokken streep zichtbaar blijft. Pan van vuur nemen en curd in jampot scheppen. Deksel vastdraaien en curd verder laten afkoelen. Curd is ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast.

Citroen-limoencurd is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kokos-limoencurd
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept