1 Ei in ca. 8 minuten hard koken. Aardappels schillen, wassen en in lange staafjes van ca. 1 à 1 1/2 cm dik snijden. Afspoelen onder koud stromend water en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Ei pellen en fijnsnijden. Augurkjes fijnsnipperen. In kom mayonaise, ei en augurk door elkaar roeren. Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. Aardappelstaafjes in 3 à 4 gedeelten in ca. 4 minuten goudgeel frituren (voorbakken). Frieten in vergiet goed laten uitlekken. Af en toe omschudden.
2 Frituurolie verhitten tot ca. 180 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Frieten in 3 à 4 gedeelten in ca. 6 minuten mooi goudbruin, gaar en krokant frituren (afbakken). Frieten in vergiet laten uitlekken. Licht bestrooien met zout en even omschudden. Serveren met tartarensaus. Lekker bij mosselen.
Frieten met tartarensaus is een recept van Albert Heijn