Frieten met tartarensaus

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ei in ca. 8 minuten hard koken. Aardappels schillen, wassen en in lange staafjes van ca. 1 à 1 1/2 cm dik snijden. Afspoelen onder koud stromend water en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Ei pellen en fijnsnijden. Augurkjes fijnsnipperen. In kom mayonaise, ei en augurk door elkaar roeren. Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. Aardappelstaafjes in 3 à 4 gedeelten in ca. 4 minuten goudgeel frituren (voorbakken). Frieten in vergiet goed laten uitlekken. Af en toe omschudden.
  • 2 Frituurolie verhitten tot ca. 180 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Frieten in 3 à 4 gedeelten in ca. 6 minuten mooi goudbruin, gaar en krokant frituren (afbakken). Frieten in vergiet laten uitlekken. Licht bestrooien met zout en even omschudden. Serveren met tartarensaus. Lekker bij mosselen.

Frieten met tartarensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tartarensaus
15 min
Bekijk recept
Tartarensaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tartarensaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Frieten Met Tartarensaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofvlees op Kempense wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept